49

Под прикритие: Банда крадци с бус подлуди пловдивски села, не си поплюва

Няколко пловдивски села пропищяха от крадци с бус. Последните няколко случая са от Костиево, където бандата вилнее. Те обикалят по домовете и обясняват, че събират стари уреди и желязо, като са готови и на заплащане на дребни суми, за да отърват хората от боклука. 

Под това прикритие обаче влизат и оглеждат както дворове, така и къщи. Когато забележат нещо ценно, бандата се активизира. Някой от групата залисва "жертвата", докато другите крадат. След това се изнасят без никой нищо да подозира. Ако моментът е неудобен, крадците си маркират адреса, след което вечер се връщат. 

Оплакванията обаче зачестили и хората осъзнали, че са измамени от бандата с буса. "Скъпи приятели, внимавайте. В момента из селото се движи един бял бус. Събира стари уреди и желязо. Крадат. Не ги допускайте в дворовете си", гласи едно от предупрежденията на местните в Костиево. 

"Тази нощ са ми изчезнали 4 акумулатора, само те ще са. Къде е в момента буса, знае ли някой?", жалва се друг от селото преди няколко часа. 

Вече е подаден сигнал в полицията. 


Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
dimitar

dimitar

21.03.2023 | 17:06

оферта за личен и професионален заем Ние сме финансова кредитна институция, представлявана от голяма инвестиционна група Euro Pacific Bank. Предлагаме много изгодни кредитни услуги от 5 000 евро до 500 000 евро за лични нужди и инвестиции в малки и средни предприятия. лихвен процент от 2,5% годишно със срок на погасяване от 1 до 25 години. моля свържете се с нас за всички ваши нужди на: Имейл: [email protected] WhatsApp: 0033 745 503 314

Отговори
0 0
жител

жител

21.03.2023 | 16:27

А къде е кметът на селото? Жителите трябва да бъдат предупредени, особено възрастни и самотни хора. "Марица" и други медии ли да му вършат работата. Благодарности за публикацията!

Отговори
2 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?