44

Почерненият баща Тодор Бараков: Маринашки финтира застрахователната компания, смени адреса си

Петър Маринашки, който причини катастрофата с две загинали момчета край Кадиево и получи 5 години затвор, е сменил адреса си. Това посочи пред "Марица" Тодор Бараков, който е баща на един от загиналите в мелето младежи. По думите му, от април миналата година Петър Маринашки е с постоянен адрес в Пловдив. 

"При положение, че 22 години Петър Маринашки е адресно регистриран в град Стамболийски, а родителите и баба му имат адресна регистрация и собственост в това населено място, три месеца преди да влезе в сила присъдата му е с адрес в Пловдив, в малко приземно помещение, без никакво обзавеждане. Това е начин той да препятства кредиторите си, включително и застрахователната компания, която има право да търси от Петър Маринашки всичко, което е платила на пострадалите от престъплението. Още повече - да правят описи на вещите му чрез съдебен изпълнител и да ги продават на публична продан, тъй като е бил употребил наркотик по време на управление на МПС", каза Тодор Бараков. 

Припомняме, че той и роднини на загиналия в катастрофата Тошко Бараков съдят застрахователя на Петър Маринашки. Делото стартира утре от 10 часа в Окръжния съд в Пловдив.  То е заведено срещу "Застрахователно акционерно дружество ДаллБогг: Живот и Здраве" АД, което е застраховател по застраховката „Гражданска отговорност" на колата, с която Петър Маринашки погуби Тодор Бараков и Виктор Василев край село Кадиево на 11 ноември 2020 г. 

Съдия-докладчик по делото е Симеон Захариев, който ще разгледа претенциите за причинените на родителите, бабата и брата на Тодор Бараков вреди от престъплението. По искане на застрахователя, Петър Маринашки също ще участва в делото като помагач на застрахователната компания. 

Заведеният иск е за общо 525 000 лв.  - по 225 000 лв. за бащата и майката на Тошко, 50 000 лв. за братчето му и 25 000 за бабата. 


Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?