49
Следвайте ни

Почернени родители протестират пред съда заради мелето с две загинали момчета до Кадиево

viber icon

Поредно съдебно заседание по делото за мелето с две жертви до село Кадиево ще се проведе този петък. То ще започне в 9 часа, като предстои разпит на още свидетели. Шофьорът на колата, в която загинаха младежите Тошко и Виктор, призна вината си, но не и обстоятелствата. Така делото тръгна по общия ред, като Петър Маринашки, управлявал БМВ-то ковчег, ще чака решението на магистратите. 

По традиция, час преди старта, почернените родители, близки и приятели на загиналите момчета ще се съберат пред Съдебната палата на мирен протест под надслов: ”Справедлива присъда, за смъртта на Тошко и Виктор!”.

"Хората искрено съчувстват на пострадалите и техните близки, но проблемите не се решават. Черната статистика ни залива ежедневно и не е случайно, че се говори за „война” по пътищата. Всяко българско семейство е в опасност във всеки момент по българските пътища и улици, било като водачи, пътници или пешеходци. Не можем да разчитаме само на съвестта, защото някои хора просто нямат такава-употребяват наркотици, сядат зад волана и....убиват! Необходимо е да се обединим, в името на тази кауза и да спрем това безумие. Дължим го на жертвите, загинали от автомобилни катастрофи. Надяваме се отново да дойдете лично на протеста и да застанете до нас – тези, които изгубихме децата си!И да поискаме реално и ефективно наказание за този, който ги погуби!", пишат близките. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?