71

Почернени близки за присъдата на Маринашки: 5 години затвор ли струва животът на децата ни?

Нито една от страните не остана доволна от присъдата на Петър Маринашки, който причини смъртта на двама малдежи при зверска катастрофа до Кадиево през ноември 2020 г.

Вчера магистратите от Окръжния съд обявиха решението си - 5 години затвор за Маринашки и 8 години лишаване от право да сяда зад волана. Присъдата не се понрави нито на почернените близки, които настояват за максимално наказание, нито на защитата и самият Маринашки, които пожелаха условна присъда. Прокуратурата също ще обжалва, предвид, че представителят на държавното обвинение настоя за поне 6 години затвор.

Предстои с тежката си дума да се произнесе Апелативния съд.  Маринашки запази мълчание и не пожела да коментира ефективната си присъда. 

"Размерът на наказанието не ме удовлетворява и ще обжалвам присъдата. Считам,че наказанието от 5 години затвор не е справедливо за два отнети човешки живота", посочи Тодор Бараков, баща на загиналия в мелето 16-годишен Тошко. 

"За ужас на всички, които безогледно лъгаха, за да "помогнат" на Маринашки - присъдата е ефективна, като наказанието трябва да се изтърпи в затвора! Мога да пожелая на всички, които затаиха истина и прикриваха Маринашки, когато останат насаме със съвестта си, да намерят оправдание за поведението си пред образите на мъртвите Тошко и Виктор,чиято памет оскверниха!", коментира Бараков. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?