71

Пловдивско семейство изгоря с 15 бона след жестока измама

Семейство от Пловдив даде 15 010 лв. на ало измамници. В схемата бил завъртян баща. Той получил обаждане, че дъщеря му е причинила катастрофа със загинал човек. Спешно следвало да предостави голямата сума, за да бъде заплатено за адвокат, който да я измъкне от наказание затвор. 

Притеснен бащата разказал на съпругата си и двамата набавили средствата. Ало измамникът изпратил две мулета, които да вземат парите на посочено място за среща. Така родителите платили, но след това бързо станало ясно, че такава катастрофа със загинал няма, Последвал сигнал в полицията. Двамата помагачи на ало измамника били арестувани. Униформените не успели да стигнат до същинския извършител. 

След няколко месеца в ареста те успели да се споразумеят с прокуратурата преди няколко дни. Те излизат на свобода с условни присъди - шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Районнуя съд в града под тепетата. 

Измамата станала на 8 юни тази година, но не е била официално обявена от МВР или прокуратурата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Парички

Парички

14.11.2023 | 18:09

Няколко пъти такива търтей са се опитвали , да прецакат майка ми . С тези номера , дъщеря ви , синът ви , или за някой друг роднина и всеки път . Ми сежобажадше или направо го реже нямам деца . Нямам съпруг той почина .

Отговори
3 0
Пари

Пари

14.11.2023 | 17:54

Без пот изкарани Впрочем Пари изкарани от потта и мъката на други хорица Откъдето дошли Там отишли Дано някой сиромах да ги е лапнал

Отговори
2 0
Бравос

Бравос

14.11.2023 | 16:48

Поредните балъци се хванали на кукичката . Първо проверяваш после се обаждаш на полиция . Или просто казваш добре и мяташ плик пълен с хартия . Задръстени майнички.

Отговори
4 0
Густо

Густо

14.11.2023 | 16:01

Супер се радам!

Отговори
5 1
Густо

Густо

14.11.2023 | 16:01

Густо! Браво на измамниците! Като чуя за такъв случай умирам от кеф! Тя тая щерка няма ли телефон...да попитат !?

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?