49

Пловдивските полицаи с модерни оръжия - "Валтер" и електрошокови пистолети

Служителите на реда от пловдивската дирекция на полицията оставят класическия "Макаров" и го заменят с модерен "Валтер" 9х19. Превъоръжаването е идея на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, като вече е започнало поетапното й изпълнение в страната. 

Утре в пловдивската полиция пристигат първите бройки от новия "Валтер", които ще бъдат връчени на няколко служители на реда, научи "Марица". Оръжието е много по-качествено и функционално от класическия "Макаров", който бе основна част от въоръжението на полицията десетилетия наред. Пълнителят на стария пистолет побираше 8 патрона, докато "Валтер"-ът ще е с повече. Предимствата на новото оръжие не са едно или две. Например, заерждането става много по-бързо. При "Макаров" е необходимо да се използва другата ръка, за да извадш пълнителя, докато при "Валтер" това може да стане само с едната, с удобен бутон.  "Полицията вече ще е на друго ниво", коментираха оръжейни специалисти пред "Марица". 

Освен с нов "Валтер", с времето всеки служител на полицията ще се сдобие и с електрошоков пистолет. Досега точно такъв в районните управления не е имало, а повечето хора са ги виждали само по филмите. Те служат за обезвреждане на престъпник с помощта на ток. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тони Правописов

Тони Правописов

27.03.2023 | 18:01

Какво се има в предвид със "заерждането". "Полицията вече ще е на друго ниво". Ами купете им картечници.

Отговори
2 0
Данчо Полицая

Данчо Полицая

27.03.2023 | 15:34

Преминаха направо във XXII век.

Отговори
4 0
АК 47

АК 47

27.03.2023 | 15:31

То хубаво, но знаете ли кога и дали ще го използват това оръжие при сега действащите закони, точно никога и ще продължат да си ядат бой с лопати и какво ли не от защитените от закона индийски родственици. Пари похарчени на вятъра докато не се промени законодателството.

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?