49

Пловдивските полицаи на спецобучение за гонки и лов на джигити бегълци СНИМКИ

Пловдивските полицаи са на курс по спецобучение за реакция при екшъни с шофьори бегълци. Поредният курс за надграждане на придобитите теоретични и практически умения се провежда тази седмица. От началото на годината в подобни специализирани занятия са участвали повече от 50 униформени от състава на "Охранителна полиция" и "Пътна полиция".Обучението е организирано по график в рамките на разпоредените мерки от ръководството на МВР за осигуряване на постоянен учебен процес и усъвършенстване на професионалните възможности на полицаите.

В ролята на обучители са служители от сектор „Специални тактически действия“, които демонстрират пред колегите си различни ситуации при работа на терен. Проиграват се сценарии за принудително спиране на автомобил, използване на помощни средства за разбиване на стъклото му, похвати за извеждане на шофьорите отвътре и възпрепятстване на съпротивата им. Тренировките имат за цел полицаите да добият по-голяма рутина и сигурност при реакция в рисков момент, да действат адекватно и законосъобразно, без да превишават правомощията си и без да застрашават своя и на други граждани живот.

Планираното специализирано обучение ще обхване целия униформен състав на областната дирекция на МВР, а на по-късен етап темите ще бъдат разширени. Към момента теоретичната и практическата част са базирани върху методическите указания за преследване на различни видове коли, чиито шофьори не изпълняват разпореждане за спиране и утвърдената от министъра на вътрешните работи процедура за действия на полицейските служители в такъв случай.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?