4020

Пловдивският огнеборец Михаил Костов спечели златен медал и донесе слава за Пожарната

Огнеборецът Михаил Костов отново донесе слава за Пловдивската пожарна.  Състезателят по пожароприложен спорт стана златен медалист в дисциплината изкачване с щурмова стълба на учебна кула. С време от 14.74 секунди Мишо зае първото място, като с класа и постоянство пребори силната конкуренция за купа "Севтополис"- Казанлък.

Още като възпитаник на спортно училище "Васил Левски", Михаил става част от отбора "Млад огнеборец" на учебното заведение и заедно със съотборниците си започват за носят победи и да печелят призови места. Момчетата печелят републиканска шампионска титла в дисциплината пожарна щафета 4 x 100 метра с препятствия. За първи път през 2014 година България изпраща юношески отбор по пожароприложен спорт за участие в Световния шампионат в Република Чехия. В отбора е включен и Михаил. Нито за момент през годините Мишо не изоставя своята страст да се състезава.След като става пожарникар, той се включва и в отбора на РДПБЗН-Пловдив. Заедно със съотборника му Пламен Писков стават световни шампиони - бронзови медалисти в Световния шампионат на пожарникарите и спасителите през 2019 година в гр. Саратов, Русия.

Тази година Михаил Костов спечели и шампионската титла в дисциплината "Изкачване с щурмова стълба" във Варна и стана републикански шампион по пожароприложен спорт 2024 г. в двубоя.

Успехите на Михаил през годините се дължат на огромно желание, труд, постоянство, дисциплина и отдаденост.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?