46

Пловдивски затворник съди държавата за 50 бона, не можел да чете вестник

Пловдивски пандизчия поиска обезщетение от 50 бона за неприятния му престой зад решетките. В молбара си той е посочил десетки причини, с които да оправдае огромната сума, като някои от тях са куриозни. Една например е, че осветлението било толкова слабо, че не може да чете вестник. Оплакал се още от пренаселеност на килиите, липса на постоянно течаща топла и студена вода в килиите; лоша хигиена, наличие на дървеници, хлебарки и гризачи, също от течове от тавана и мухъл по стените. Не останал доволен, че не му се дава работа, че психолози и педагози не работят индивидуална с него с цел превъзпитаване и ресоциализация. 

Така или иначе, идентично с други подобни дела, съдът е уважил частично исканията му и то що се касае само за недостатъчната площ, която се полага на човек в килия. Магистратите са определили, че му се полагат по 8 лв. обезщетение за всеки един "пренаселен" ден. Пандизчията прекарал 796 дни, което означава, че ще получи общо 6368 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
помогнете на човека

помогнете на човека

22.11.2022 | 20:43

да си бърше анала с шорошоядски медии!

Отговори
0 0
Хайл

Хайл

22.11.2022 | 16:20

До 50 бона има нищо и никакви си 43 632 лв...афторе ти гледаш ли какво пишеш или е важно "статия" да има

Отговори
1 0
Коментар

Коментар

22.11.2022 | 16:09

Сега тия общо 6368 лева ще отидат в джоба на адвоката му, евентуално част при съдиите, и те са хора, ще остане нещичко и за затворника читател на вестници. А ще ги платим ние. Пак добре, че не са кой знае колко. Бълха ни ухапала.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?