2374

Пловдивски затворник съди държавата за 40 бона, оплака се от липса на прах и сапун

Имал и неспокоен сън

Пловдивски пандизчия съди държавата за 40 бона, заради неприятния си престой в килията. Той оформил иска си за обезщетение, като изброил и немалко причини. Затворникът посочил, че бил лишен от хигиена, храна и лекарства, както и тясна килия. Твърди, че банята е със счупени душове, прозорци и мръсни плочки, както и че има слабо налягане на водата. Посочва, че лекарката е некомпетентна и същата е отказала да му извърши преглед. По отношение на санитарния възел в килията казал, че е пълна мизерия, че има влага и е без аспирация. Сочи още, че шкафовете са мизерни и че е нападнат от дървеници и хлебарки. За столовата пандизчията сочи, че има лоша хигиена и че вони от канализацията.

Относно пералното помещение пък заявил, че не се спазва никакъв график, а предоставяните сапун и прах са абсолютно недостатъчни. Сочи за липса на предпазни мерки във връзка с COVID-19. Твърди, че подадените молби за съответните консумативи биват изхвърлени от надзирател в коша. Според пандизчията служителите от администрацията на Затвора умишлено го поставят в неблагоприятни условия, а накрая пише в оплакването си, че няма надежда за по-добър живот. Мъжът прекарал зад решетките общо 286 дни. 

В крайна сметка магистратите не уважават претенциите му и отхвърлят много от оплакванията като неоснователни, с изключение на тясната килия. Така вместо исканите 40 бона, съдът му дава обезщетение в размер на 2288 лв. 


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

08.10.2022 | 15:39

След едногодишен престой на тясно, близо 3000 лева не са зле да ти паднат от нищото. 4 месеца се преживява с тях

Отговори
0 0
шефа на затвора

шефа на затвора

07.10.2022 | 12:31

Как, така ще съди държавата? Затвора не е СПА хотел "Марково".

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?