71

Пловдивски затворник съди държавата за 100 бона, припадал често и му писнало от линейки

Мъж от Затвора в Пловдив заведе иск срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" в размер на 100 бона. Той лежал две години в килия в Бобов дол, а 7 години търкал наровете в града под тепетата. Затворникът се жалва от пренаселените килии, много лоша хигиена и наличие дървеници, хлебарки и гризачи, както и от липса на течаща топла вода.

Освен това, пандизчията акцентирал и върху факта, че в Затвора работи на две места по десет и повече часа – като бръснар и като заварчик. Имал заболяване на сърцето и астма, но не го лекували. Често припадал и се налагало да бъде викана линейка. По думите му, всичко това му причинило обида, стрес, притеснения и психологичен дискомфорт. 

Магистратите от Административния съд отхвърлили всичките му твърдения като недоказани, с изключение на едно - за пренаселените килии. Заради това му е присъдено обезщетение в размер на 11 340 лв. - за годините, в които е обитавал тясното пространство. Относно оплакването му, че не бил лекуван, по делото са представени доказателства, че при престоя му в Затвора той имал здравословни проблеми от различно естество, за които е получавал лечение в общо 7 болници. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?