46

Пловдивски затворник поиска 100 бона обезщетение, нямало професионален готвач

Пандизчия от пловдивския затвор съди държавата за 100 000 лв. Той завел иска по ред причини, като обобщил, че престоят му в килии в Пловдив, Пазарджик и Смолян му докарали чувство на обида, възмущение, стрес, болки и страдания. Мъжът обикаля по затворите от 2013 г., като е излязъл миналата година.  Твърди, че през цялото време се сблъсквал с пренаселеност на килиите, лоша хигиена, с наличие на дървеници, хлебарки и гризачи. Пандизчията се жалвал от липса на постоянно течаща топла вода, също от недостатъчно естествена светлина и чист въздух. Подчертал, че храната не се приготвя от професионални готвачи и е с много лошо качество. На два пъти се налагало да го водят в Спешна помощ, заради силни болки от гастрит. През февруари 2019г. започнала да му пада косата и е воден на лекар, който му изписал медикаменти, но въпреки това на главата му останали петна от оплешивяване и към момента все още страда от гастрит. 

С допълнителна молба уточнил, че докато е бил в Смолян, не е имал почивен ден. Бил е на лек режим, но конвоиран с белезници. През 2020 г. е воден на дело за условно предсрочно освобождаване, но по пътя му станало лошо и не му била оказана лекарска помощ, описал в иска бившия вече затворник. 

В крайна сметка магистратите не уважили иска му в пълния размер от 100 бона. Присъдили обезщетение в размер на 15 253 лв. "Съдът намира, че е налице незаконосъобразно бездействие от страна на служителите на ГД „Изпълнение на наказанията“ само по отношение на конкретно установените факти по делото за неизпълнение на задължението за осигуряване на достатъчна жилищна площ за период от 1907 дни", гласят мотивите на магистратите, уважили претенциите му единствено относно тесните килии. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
шефа на Панделата

шефа на Панделата

08.11.2022 | 17:52

Пуста тояга...

Отговори
1 0
Мая

Мая

08.11.2022 | 16:29

Да не иска и плувен басейн?

Отговори
0 0
Шеф Токев

Шеф Токев

08.11.2022 | 13:32

Язък,че не се е паднал с Шеф Токев... Директно с най- професионалния ;)

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?