49

Пловдивски затворник: Изядоха ме насекоми в килията, тоалетните са филм на ужасите!

Пандизчия от пловдивския затвор поиска обезщетение от 10 бона заради некомфортния си престой в килията в рамките на 799 дни. Той направил дълъг списък с оплаквания и проблеми, които адвокатът му депозирал в исковата молба в съда. Затворникът не бил доволен от липсата на достатъчно жилищна площ и на вентилация, също от лошото състояние на тоалетните, които определя като "филм на ужасите". Имал право да се изкъпе 2 пъти в седмицата, като по това време работили само 3-4 душа и от тях бликала или вряла, или ледено студена вода.

Пандизчията се жалва и от лошото качество на храната, която не била съобразена със заболяването му - хепатит С. Освен това не му осигурявали медицинска помощ, имал трудности и с набавянето на необходимите лекарства, които стигали до него чрез роднини. Дългият списък продължил с оплаквания от липса на достатъчно осветление и на външна изолация, водеща до кучи студ през зимата, също за наличие на гризачи и насекоми в килиите, вследствие на което целият бил в обриви и рани от ухапвания. Към целият този пейзаж добавил наличие на мухъл и плесен в килиите. Като основен проблем при престоя си зад решетките изтъкнал липса на водена индивидуална и корекционна работа, както и неосигуряване на възможност да участва в програми за въздействие. Имал проблем с наркотиците в миналото и му била нужна психологическа помощ. За капак се жалвал, че бил поставен в риск от заразяване с коронавирус от надзирател, допуснат да контактува с него без маска.

В крайна сметка съдът решил да му даде обезщетение в размер на 3800 лв. Отхвърлени като недоказани са всички му оплаквания, освен това за тясната килия и липса на достатъчно пространство, което е прието за минимум, а именно да не е по-малка от 4 кв. м. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ох баня ох  кеф.

Ох баня ох кеф.

08.08.2022 | 16:42

Ами мии ги доброволно по-често тези тоалетни! А за буболечките...нали знаеш къде си това не е спа хотел ще свикнеш!

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?