46

Пловдивски затворник иска 150 бона обезщетение след изгубено око

Пловдивски затворник съди държавата за 150 000 лв. Една от причините е изгубено дясно око заради ненавременно лечение. Пандизчията твърди, че не му е оказано медицинско обслужване въпреки оплакванията му.  Той сам си поставял капки, а в последствие се наложило дясното му око да бъде оперативно отстранено. Освен това затворникът се жалва, че не бил насочен за лечение към гастроентеролог, предвид болки в коремната област и кървене от месеци.  Оплакал се също от пренаселеност на килиите лоша хигиена, липса на санитарен възел и постоянен достъп до течаща топла и студена вода, наличие на мухъл, лошо осветление и неработещи контакти, също че не му е предоставена работа. 

В крайна сметка магистратите му отсъдили 2000 лв. обезщетение и то по оплакването за пренаселеност на килиите, което единствено счели за основателно. Пандизчията поискал отмяна на решението и постановяване на ново, но последвал отказ. Конкретно за най-голмия му проблем - отстраняване на окото, са констатирани данни, че от Затвора са му осигурени консултации от медицинско лице, назначавана е и терапия с медикаменти.

"От друга страна, по отношение на този конкретен здравословен проблем, е установено, че ищецът се е самолекувал с различни от предписаните му медикаменти, което именно е прието, че е предизвикало влошаване на състоянието на окото му, довело до оперативно отстраняване на очната ябълка", пише в мотивите на съда. В крайна сметка магистратите приели, че условията в Затвора в Пловдив по никакъв начин не са повлияли на здравословното състояние на пандизчията. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?