71

Пловдивски студенти дават рамо на полицията и прокуратурата при разследвания

Пловдивски студенти ще съдействат на МВР и прокуратурата при провеждане на действия по разследвания - оглед, претърсване, изземване, разпознаване и т.н., за които е необходимо присъствието на поемни лица.

Прокурори от Районната прокуратура подкрепиха участието на 45 студенти по право от ПУ „Паисий Хилендарски“ в инициатива по проект „Корпус на поемните лица“ към „Клуба на криминалиста“ в града под тепетата. Това стана на съвместна среща във висшето училище, на която присъстваха районният прокурор районен прокурор на гр. Пловдив и Чавдар Грошев, заместникът му Атанас Илиев, шефът на пловдивската полиция ст. комисар Васил Костадинов, Чавдар Киров, началник на Окръжна следствена служба към Окръжната прокуратура, Светла Пендова, началникът на отдел ,,Разследване”  към към ОДМВР, доц. д-р Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, преподавател по криминалистика, както и студенти от университета. 

„Познавам повечето от младите хора, които се включват в инициативата, защото те се студенти в Юридическия факултет, в който преподавам. Това ще е много полезно за тях и бъдещата им работа, независимо в коя сфера на правото се насочат“, каза районният прокурор Чавдар Грошев.  На всички участници беше връчен ,,Наръчник на поемното лице”, както и значка. 

,,Клубът на криминалиста” e създаден през февруари 2021 г. и в момента има 200 членове - студенти, педагози, психолози, социални работници, вещи лица, служители на държавна и общинска администрация и журналисти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?