46

Пловдивски Шумахер се прави, че не разбира български, за да отърве глоба

Чужденец се престори, че не разбира и дума български език, за да отърве глоба за превишена скорост. Той бил заснет от полицейска камера да шпори по Асеновградско шосе с над 110 км/ч при разрешени 50 км/ч.  Съставили му акт за 750 лв., като му отнели и книжката за 3 месеца. При съставянето му съдържанието било разяснено от полицейския служител на нарушителя, който от своя страна не възразил и го подписал. 

Впоследствие обаче обжалвал. Заявил, че не може да говори и чете на български език, поради което не разбира какво пише в акта и наказателното постановление. В хода на делото свидетел подкрепил твърдението му, но няколко от разпитаните не. Съдът не дал вяра на джигита, че не разбира български и само потвърдил санкцията. Решението може да се обжалва пред Административния съд в града под тепетата.  
Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
До Органите на реда!

До Органите на реда!

16.08.2022 | 17:41

Внимание! В града шофира с превишена скорост, говорейки по телефона и навлизайки в еднопосочни улици, едно двайсет и няколко годишно келешче със син испански Голф. От горе на всичкото използва и наркотични вещества и е въпрос на време да стане някоя голяма беля. Приканвам Полиция и КАТ ако видят този Голф да го спрат незабавно.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?