49

Пловдивски шофьор си спечели с лекота глоба №17, сгафи пред очите на полицай

Пловдивски шофьор изгърмя с наказание за 17-и път. Последното обаче е спечелено с изумителна лекота, защото е направено пред очите на полицейски служител. 

Шофьорът карал тойотата си по ул. "Димитър Талев".  Автомобилът бил с вградена мултимедийна система – операционна система „Андроид Ауто“ /„Android Auto“/, позволяваща чрез свързаност ползване на мобилен телефон без участието на ръцете на седналия зад волана. В същото време патрулка била спряла на бул. „Никола Вапцаров“ на кръстовището с ул. „Димитър Талев“ за изчакване на светофара. Полицейският автомобил бил първи от изчакващите, По същото време откъм ул. „Димитър Талев“ в кръстовището навлезнал с предприета маневра за завой наляво мъж с тойота.

Шофьорът на патрулката видял, че при предприетата маневра за завой наляво да държи в ръката си мобилен телефон. Веднага включил звукова и светлинна сигнализация и последвал колата. След като я спрял, униформеният се представил, обяснил защо го бил спрял и заявил, че ще му състави акт за извършеното административно нарушение. Шофьорът възразил като заявил, че управлявания от него автомобил имал свързана система, позволяваща му ползването на телефона и към онзи момент свързвал мобилния към устройството на колата. Въпреки обясненията бил глобен с 50 лв. и отнемане на 8 контролни точки. 

Справка показала, че има книжка от 2006 г., като притежава категории „В”, „М” и „АМ”. До месец май тази година бил наказван с три наказателни постановления и 13 фиша за нарушения на правилата за движение по пътищата. 

Шогфьорът обжалвал акта, но магистратите го потвърдили. "Следва да се посочи, че от страна на жалбоподателя не се ангажираха никакви доказателства по делото, опровергаващи или дори внасящи съмнение в достоверността на показанията на полицая", аргументира се съдът. Все пак шофьорът може да направи последен опит да обжалва пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Стоичков

Стоичков

03.12.2023 | 13:15

Това е ежеминутно нарушение,което е видимо за повечето участници в трафика,но адекватна реакция от органите няма.Този са го хванали случайно защото е минал покрай тях и унесен в "неотложен" разговор не ги е видял. В повечето нови автомобили има системи за свободни ръце за комуникация,но техните водачи умишлено държат телефоните си в ръка като филия с лютеница и отделят повече внимание на "спешния" разговор отколкото каква е ситуацията на пътя. С такъв контрол,такива са и резултатите.

Отговори
1 0
Napalma

Napalma

03.12.2023 | 11:51

Е какво обжалва с такава богата история на провинения е ясно какъв е.

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?