71

Пловдивски шофьор опита да изкуши ченгета с 30 лева, но сбърка жестоко

33-годишен пловдивски шофьор пробва да изкуши полицията с подкуп, но сгафи жестоко.  Прокуратурата вече му е повдигнала обвинение, като предстои да се насрочи разпоредително заседание в Окръжния съд в града под тепетата. 

Към 19.30 часа на 25 март миналата година шофьорът карал мерцедеса си по бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Там бил спрян за проверка от полицейски патрул. При извършената такава служителите на МВР установили, че не носи свидетелство за управление на колата и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Полицейските служители му обяснили, че за липсата на документите следва да му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение. Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил нарушителя. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран.  Служителят на МВР обаче не взел парите, а веднага уведомил дежурния разследващ полицай. Така се стигнало до арест. 

По делото са разпитани свидетели, изготвени са и експертизи, съобщиха от прокуратурата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ганьо

Ганьо

28.09.2022 | 13:28

Щото е стиснат. Актовете за хилядарка.Ако беше сложил 200 кинта щеше да му се размине

Отговори
3 0
Dii

Dii

28.09.2022 | 13:11

Батаклиев

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?