71

Пловдивски съдия към подсъдим: И другият път не се прави на каубой!

И другият път не се прави на каубой! С тези думи се обърна съдия Васил Тасев към 30-годишния Юлиян, който избяга от ареста на Шесто РУ, след като сключи споразумение за наказание. 

В съдебната зала стана ясно, че подсъдимият живее на семейни начала с половинката си и вече е осъждан. Още в началото той изрази съгласие за споразумение, но не и с параметрите му, което доведе до ред забавни ситуации. На няколко пъти Юлиян повтори, че се е признал за виновен. Първо изяви желание за пробация. "Каквото кажеш, шефе. Няма да се оправдавам!", накрая каза Юлиян на съдията. Съдия Васил Тасев му отвърна, че решението е негово и че следва да е каквото се договорят прокурорката и служебната му защитничка. 

След като му бе обяснено, че при пробация следва всеки ден да се подписва пред инспектор, Юлиян бързо размисли и заяви, че иска другият вариант - кратък престой в затвора. Така за трите обвинения - бягство от ареста на Шесто районно, оказване на съпротива срещу униформен и притежание на наркотици получи едно най-общо наказание от шест месеца затвор и глоба в размер на 500 лв. След сключване на споразумението съдия Васил Тасев го попита дали в крайна сметка е разбрал какво е наказанието му. Юлиян отговори: "Една година в затвора". 

"Как една година? Шест месеца. Ако искаш да го променим на една година?", каза съдия Тасев с усмивка. И изпрати арестанта с думите: "И другият път не се прави на каубой! Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?