46

Пловдивски прокурор написа книга за миграционния натиск

Прокурор Владимир Вълев от Окръжната прокуратура в Пловдив издаде първата по рода си монография у нас със заглавие „Фронтекс в контекста на съвременните миграционни процеси и опазването на външните граници на ЕС”. Магистратът е доктор по право на Европейския съюз и преподавател в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Монографията е посветенa на предизвикателствата, породени от мигрантския натиск върху ЕС и България като външна граница. Изследвано е как работи в тази обстановка Фронтекс  - европейската агенция за гранична сигурност и брегова охрана. Обект на анализ са нейните операции, които са от изключителна значимост за ЕС и взаимодействието между  държавите-членки.  

„Идеята за единна Европа е исторически феномен, чийто резултат можем да видим днес. Старият континент е територия, която остава желана дестинация за милиони хора. Миграцията е една от големите теми на човешката история и непрекъснат световен процес. Това породи моя интерес към темата, която изследвам години наред“, казва прокурор Владимир Вълев.

Монографията е в обем от 1000 страници, като в нея е включена и съдебна практика на Европейския съд.  Според автора легалните и нелегални преминавания на мигрантите през границата водят след себе си големи предизвикателства, пред които се изправя ЕС. 

Владимир Вълев, който по образование е юрист и психолог, е автор и на още много статии, свързани с ЕС и сътрудничеството по наказателни дела. Специализирал е в Европейската правна академия, Агенцията на Европейския съюз за обучение на правоприлагащи органи, Европейската мрежа за съдебно обучение и други.

Монографията „Фронтекс в контекста на съвременните миграционни процеси и опазването на външните граници на ЕС” е първата негова книга. Издадена е от Университетското издателство на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

07.03.2023 | 12:47

ДАНО СЕ СЕТИ ДА НАПИШЕ ЕДИН ОТЧЕТ ЗА СВЪРШЕНАТА ОТ НЕГО РАБОТА И ДА ЗАЛЕЕ СЪДА С ОБВИНЕНИЯ А КНИГАТА НЕ Е ЛОШО НЕКА СИ ПИШЕ МАЗАЩО ЗА НАША СМЕТКА... А ДА ДРАСНЕ КАКВА МУ Е ГОДИШНАТА ЗАПЛАТА ЗА ЛАНИ....НА ТОЯ ПИСАТЕЛ... О

Отговори
0 0
така ли ?

така ли ?

07.03.2023 | 12:45

СУПЕР МИ Е ТЪПО....

Отговори
1 0
така ли ?

така ли ?

07.03.2023 | 12:45

С КАКВИ ГЛУПОСТИ СЕ ЗАНИМАВАТ ПЛОВДИВСКИТЕ И НЕ САМО ПРОКУРОРИ...КНИГИ ПИСАЛ А КАКВИ РАЗСЛЕДВАНИЯ Е НАПРАВИЛ ДА ГО ПОПИТАМЕ??!?! ДОКАТО СИ КЮТА НА ТОПЛИЧКО В КАБИНЕТА ТАМ ДЕТО ПИЛЕ НЕМОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ СИ ПИШЕ КНИЖКА... А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ Е МОЯ РАБОТА..АЗ ЧАКАМ ПОРЪЧКИТЕ... СВИСШЕ!!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?