49

Пловдивски полицаи онемяха: Бели линии и екстази на купон в дома на студентка

Домашен студентски купон в Пловдив завърши по най-лошия начин - с арести. Трима младежи се забавлявали до късно в заведение, след което дама от компанията предложила да отидат на купон в жилището на нейна приятелка. Тримата взели алкохол и музика, след което с такси се придвижили до въпросния апартамент. Малко след 01.00 часа купонът бил във вихъра си, но съседи подали сигнал за силна музика. Така на адреса бил изпратен полицейски патрул.

Служителите на реда позвънили на звънеца на входната врата. Студентката, която живеела там под наем отговорила, а полицаите и обяснили защо са дошли и попитали дали могат да влязат вътре в жилището. При влизането си, униформените забелязали, че по повърхността на плота в кухнята на апартамента имало следи - оформени линии от амфетамин.  Останалите купонджии видимо се смутили от присъствието на ченгетата, което ги мотивирало да извършат претърсване. Открити са марихуана, банкова карта със следи от дрога, екстази и амфетамин. 

Единият от студентите предал доброволно синьо хапче, намиращо се в джоб на якето му, закачено в антрето на апартамента. Пред полицаите обяснил, че няма представа какво е това хапче и как е попаднало в якето му. Впоследствие всички купонджии били отведени районното, където след разпит заявили, че дрогата е притежание само на един от компанията. Така бил задържан само той. В крайна сметка съдът му наложил глоба в размер на 2000 лв. и условна присъда от 1 година затвор. Тя е потвърдена на две инстанции. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?