71

Пловдивски купонджии се прецакаха - арестуваха ги с дрога заради силна музика

Трима купонджии се озоваха в ареста, след като съседи подадоха сигнал за силна музика през нощта. Екшънът се разиграл в блок в Пловдив. В жилището били трима мъже, единият от които празнувал рожден ден. Компанията се събрала, за да пие. Музиката обаче била увеличена до дупка и изправила на тръни съседи. Около два часа след полунощ прагът им на търпение свършил и те позвънили на тел. 112.

На място пристигнала патрулка. Рожденикът отворил, а полицейските служители се поинтересували дали в жилището има непълнолетни. От вътрешността му се чували викове, по които разбрали, че не празнува сам. Домакинът допуснал униформените в апартамента, за да се уверят, че няма деца вътре, при което забелязали на маса в хола отворена метална кутия, в която имало бяло прахообразно вещество. На въпроса какво има в кутията, рожденикът притеснено отговорил, че е амфетамин, а освен това имал и малко марихуана, като наркотиците били за лична консумация.

На питането на полицейските служители дали притежава вещи, забранени от закона, друг от компанията признал, че в дома си имал дрога, поради което била сформирана група, посетила жилището на втория купонджия. Там били открити марихуана, амфетамин и хашиш.  Последвали арести. Двама се отървали с глоба, домакинът пък получил условна присъда - шест месеца затвор с изпитателен срок от три години. Обжалвал, като окръжните магистрати преквалифицирали престъплението и я изменили. Така рожденикът се отървал с административно наказание - глоба в размер на 1000 лв. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
bam

bam

08.11.2023 | 11:49

Аматьори.

Отговори
1 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?