2374

Пловдивски катаджия дремна 5 часа в патрулката, наказаха го

Младши инспектор от КАТ-Пловдив заспа за около 5 часа по време на наряд. Камерите в патрулката обаче уловили сладката дрямка и последвало наказание. 


На 15 януари тази година униформеният застъпил на смяна заедно със свой колега. Тя започнала в 7 часа и продължила до 8 часа на следващия ден. 


Малко след полунощ обаче единият полицай се от пуснал и затворил очи. Така дремнал за времето от 00.20 до 04.29 часа, както и от 05.30 до 05.58 часа. Три дни по-късно, при преглед на видеофайлове от камерата в патрулката, се вижда, че въпросният пътен полицай е във видимо отпуснато на състояние, със затворени очи, в продължение на около 5 часа, като липсват данни от изпълнението на каквито и да било служебни задължения.


След това е назначена комисия да извърши проверка на случая. Наложено му е дисциплинарно наказание "мъмрене" за срок от един месец и е предупреден, че при извършване на друго нарушение в срока на вече наложеното, ще последва по-тежко такова. 


Полицаят не бил съгласен с наложеното му наказание и обжалвал. Магистратите обаче са категорични, че безспорно има нарушаване на служебната дисциплина. Така потвърдили наказанието. Решението им не подлежи на обжалване. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?