46
Следвайте ни

Пловдивски дилър "вози" дрога с междуградски автобус

viber icon

Пловдивски дилър използва автобусен транспорт, за да си "напазарува" стока в столицата, след което да се върне до града под тепетата и да я разпространи чрез мулета, научи "Марица". Той обаче е заловен от полицията в началото на септември след поредния курс. 

Наркодилърът бил следен отдавна. Служителите на отдел "Криминална полиция" разполагали с оперативна информация, че той разпространява амфетамин на територията на Пловдив. Информацията е гласяла, че той извършва регулярни пътувания до София, използвайки една от големите превозвачески автобусни фирми. От столицата взимал стоката, след което се връщал в Пловдив и я пласирал чрез своите мулета.

Униформените го издебнали на 1 септември. На този ден към 14.20 часа в под тепетата пристигнал автобус по линията София-Пловдив. От него слязъл дилъра. В дясната си ръка държал найлонова торбичка. При устроеното наблюдение полицейските служители установили неговото движение и го спрели. Дилърът видимо се смутил. Униформените го отвели в отдел "Криминална полиция", където му извършили обиск. В торбата открили сини платнени къси панталони, в които била увита натрошена на части пресовка от бяло прахообразно вещество. Експертиза показала, че това е амфетамин с тегло 759.2 гр. и съдържа 8 тегловни процента амфетамин на стойност от 22 776 лева.

При разпита пловдивският дилър се признал за виновен.  Бил изправен пред съда по бързата процедура, като магистратите му определили наказание от 5 години затвор при първоначален общ режим. Тъй като си признал всичко, присъдата му е редуцирана с 1/3, като ще трябва да лежи 3 години и 4 месеца. 

Според съда смекчаващите отговорността обстоятелства се явяват чистото
съдебно минало, добри характеристични данни и направено самопризнание. Отегчаващите обстоятелства обаче се явяват значително голямото количество амфетамин, което съобразно и неговата стойност определя престъплението с по-висока степен на обществена опасност. 


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цонко

Цонко

15.10.2021 | 15:07

Какво намаление на присъдата ?Такива като този трябва да висят по ел. стълбовете на населините места където са пласирали дрогата !До кога ще се правим че нищо не се случва с младежта на България !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?