49
Следвайте ни

Пловдивската полиция с нов щурм за купуване на гласове за балотажа

viber icon

Полицията в Пловдив хвърля целия си ресурс в борбата срещу купуването на гласове. От днес тече спецакция по линията в града и региона, като в нея са ангажирани жандармерия и Специализирани полицейски сили, научи „Марица“ от сигурни източници. 

Мерките са по повод предстоящия балотаж в неделя в битката за президент. Униформени ще проверяват хора, срещу които има подадени сигнали или е налична информация, че се занимават с купуване на вот. 

„Ще бъдем безкомпромисни, независимо дали става въпрос за кмет, общински съветник или друг, за когото има такава информация и тя се потвърди“, каза пред „Марица“ директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев. 

Припомняме, че дни преди изборния ден, 14 ноември, заради проверки и призовки се създаде напрежение в Раковски и Стамболийски. Близо 40 общински служители и 100 ловци от дружинката в Раковски бяха призовани в Икономическа полиция, за да подпишат декларации. Проверки бяха извършени в Съединение, Ново село, Върбен и на други места. Униформени издирваха и сина на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев след получен сигнал. Самият Мараджиев не ги допусна в дома му, а в социалните мрежи излезе с няколко поста с твърдения за полицейска репресия. Очакваше и да го арестуват, но това в крайна сметка не се случи. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ясен е човека.И децата го знаят.

Ясен е човека.И децата го знаят.

16.11.2021 | 16:22

Набарайте мамин всичко ще ви каже.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?