46

Пловдивската полиция с нов анализатор за наркотици, открива 8 вида дрога

Пловдивската полиция се сдоби с нов апарат за тест на шофьорите за употреба на наркотици.  По силата на договор за заем за послужване апаратът DrugTest®5000 ще влезе в употреба по линия на пътния контрол, благодарение на безвъзмездното му предоставяне от изпълнителния директор на едно от най-големите предприятия в целулозно-хартиената индустрия в страната, което се намира в град Стамболийски.Така работата на служителите от местното районно управление ще бъде изцяло улеснена, когато се налага да бъде изпробван даден водач дали е под влияние на наркотични вещества или техни аналози. До този момент процесът на проверката отнемаше значително  време, тъй като тестването се извършваше в областния град.  

При символичното връчване на апарата по време на кратка церемония в сградата на полицията, изпълнителният директор на предприятието  подчерта, че жестът е израз на  провежданата от компанията социално устойчива програма. Той приветства усилията на служителите на реда в предизвикателството да осигуряват пътната безопасност в региона и изрази надежда, че предоставеният анализатор на наркотици, който е един от най-модерните на пазара, ще  им бъде от особена полза в ежедневната дейност.

„Радвам се, че имаме вашата подкрепа като съвестен гражданин и човек, който спазва закона. Мисленето ни е в една посока и съм сигурен, че и в бъдеще ще намерим общи допирни точки за взаимодействие“, каза директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и благодари за изказаното отношение и уважение към работата на полицията.

Полученият апарат DrugTest® 5000 е оборудван с необходимите зарядни станции и батерии, гарантиращи продължителността и качеството му на работа. В комплекта са включени и 6 касети от по 20 проби, с които ще бъде възможно да се откриват едновременно 8 групи наркотични вещества.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кмета на Пазарджик

Кмета на Пазарджик

15.02.2023 | 13:23

Аз тестове не давам

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?