Следвайте ни

Пловдивската полиция разби международен канал за дрога

viber icon

Пловдивската полиция разби международен канал за дрога, при който са задържани турчин и иранец. Това стана ясно от брифинг на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

В хода на операцията най-напред е задържано турският гражданин, който носел 1 кг хероин на стойност 90 000 лв.
Той е закупил наркотика от лице от ирански произход, който след сделката се е оттеглил в посока София. Иранецът е спрян за проверка на входа на столицата. Впоследствие при претърсване и обиск в него, както и на адреса са открити 10 кг амфетамин на стойност около 250 000 лв.

Турският гражданин е със статут на кандидат за бежанец.Осъждан е на 12 години затвор за същото престъпление – участвал е в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества.

Наказанието, което се предвижда и за двама задържани е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба в размер от 20 000 до 100 000 лв. Задържани са за 24 часа, продължава разследването до пълното документиране на случая и повдигането на обвинения.

Иранецът и турският гражданин са с постоянен адрес в София, но сделката се е състояла на булевард в Пловдив, с идеята наркотикът да се разпространява на територията на квартал „Столипиново

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?