71

Пловдивската полиция извади на пътя още нови камери

От броени дни пловдивската полиция вече разполага с нова техника за измерване на скоростта на шофьорите и за заснемане на нарушения на пътя. В края на май в дирекцията в града под тепетата пристигнаха две нови триноги, които са последен писък на модата. Преди няколко дни са доставени още, като те вече парят от работа по проблемните пътища с цел намаляване на пътния травматизъм.

Камерите измерват скорост и в двете посоки на всички преминаващи коли, които попадат в обхвата й. Освен това работят отлично и на тъмно, подчертаха униформени пред "Марица". Новите станции заснемат и фрапантни нарушения, които после се превръщат в солена честитка за нарушителите. Благодарение на придобивките броят на хванатите в крачка джигити значително се е увеличил.

Модерните уреди работят усилено по пътя Пловдив-Карлово, който бе посочен от шефа на КАТ гл. инсп. Йордан Милушев като най-опасен и най-смъртоносен. Камери дебнат при Хисаря, при село Труд, при Карлово. Вече десетки шофьори са изгорели, като пловдивската полиция няма да спре, а ще гони високи резултати в лова на нарушителите зад волана. Освен превантивните дейности, идеята е да се стига до бързи производства. И в това отношение местното МВР е напред с материала. Пловдив е на второ място след столицата по брой бързи производства за задържани пияни и дрогирани. "Имаме двойно повече бързи производства от Варна и Бургас, което говори за отличната работа на колегите", посочи шефът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Димитър Балев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Горчо

Горчо

15.07.2022 | 12:53

Да им изгорят от слънцето и мравки да им изгорят електрониката. Що говорят глупости и само карат хората да им се смеят. "...проблемните пътища с цел намаляване на пътния травматизъм ..." Какъв проблемен път е бул. Санкт Петербург, Коматевско шосе (особенно след надлеза посока ВСИ - много обичат да снимат като се спускат автомобилите), Асеновградско шосе, новия бул. Северен ??? Все еднопосочно движение в 2 или 3 платна, ама много удобно да се сложи една камерка, да дреме една фуражка в патрулката и да инициира дейност. А резултата - само в касичката на КАТ от неизвестен източник. Формата на КОНТРОЛ е грешна. Пътния полицай трябва да е на ПЪТЯ, не в храстите или патрулката.

Отговори
8 0
Горчо

Горчо

15.07.2022 | 12:55

Коматевско шосе, да се чете Кукленско шосе.

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?