4232

Пловдивската полиция диша във врата на гонкаджиите, проведе нощна акция

Пловдивската полиция реализира нощна уикенд акция. В нея са се включили екипи от състава на секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“, както и от Първо и Пето районни управления. Целта е била обезпечаване на пътната безопасност и предотвратяване на сериозни нарушения от страна на шофьорите. 

За времето от 21 часа в събота до 1 часа в неделя контролът обхванал основни булеварди и възлови кръстовища в града, за които е постъпвала информация за гонки и нарушаване на нощната тишина от мотористи.

В рамките на полицейските действия са проверени 89 автомобила, 5 мотоциклета и 112 души. За констатирани нередности по Закона за движение по пътищата са съставени 8 акта и 15 глоби с фиш. Връчени са и 5 електронни фиша. 

Документираните нарушения са били свързани с неправомерна употреба на мобилен телефон по време на движение, неизползване на предпазен колан, липса на обезопасителна система за превоз на дете, непреминат годишен технически преглед. Една от административните санкции е била и за водач на мотоциклет с неправилно поставена регистрационна табела.

Сред резултатите от акцията са и четири незабавни проверки, предприети от служителите по сигнали от тел. 112 за евентуално организиране на гонки. Автопатрули са били насочени към паркинг на търговска верига в квартал „Тракия“ и на три определени места на пътя Пловдив – Асеновград, където са забелязали струпване на повече хора, автомобили и мотоциклети. При вида на униформените, обаче, групите са се разотишли, а нарушения на обществения ред не са били установени.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?