Следвайте ни

Пловдивската полиция „арестува“ дрога за над 5,2 млн. лв.

viber icon

Пловдивските полицаи са хванали дрога за 5 210 758 лв. през миналата 2020 година. Това отчете на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в града под тепетата старши комисар Йордан Рогачев. „Арестуваните“ наркотици са от цялата гама – марихуана, кокаин, хероин, екстази, хашиш и т.н. 

Рогачев отчете постигнатите резултати по линия на наркотиците като изключително успешни. „За 2020-а пловдивската полиция е на едно от първите места по брой образувани досъдебни производства спрямо лица, които разпространяват, употребяват, произвеждат наркотици“, каза още той. 

Шефът на полицията в града под тепетата отчете успехи в борбата с битовата престъпност, както и ръст в разкритите престъпления. Като пример за добре свършена работа Рогачев посочи случаите с Менду, кражбите от хипермаркети, разкриването на трите нелегални фабрики за цигари в Цалапица, Желязно и Калековец. 

По отношение на нарушителите на пътя, Рогачев посочи, че за миналата година Пловдив е на първо място по нарушения и по наложени санкции за тях. „През 2020-а полицаите са съставили 31 778 акта и 184 338 фиша по Закона за движение по пътищата“, каза той. 

Рогачев добави, че през миналата година тежките катастрофи са с 149 по-малко в сравнение с 2019-а, загиналите – с 24 по-малко, а ранените – с 222 по-малко. 

„От началото на годината до днес – тежките катастрофи са с 25 по-малко, а ранените – с 51 по-малко в сравнение с 2020-а“, добави шефът на пловдивската полиция и подчерта за пореден път, че градът по тепетата е пример за доброто взаимодействие на униформените с прокуратурата и съда. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

10.03.2021 | 17:31

Браво ! Поздравления !

Отговори
2 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

10.03.2021 | 17:30

БРАВО , ПОЗДРАВЛЕНИЯ !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?