2374

Пловдивчанката с детето в кома работи като продавачка, грозят я до 15 г. затвор

Като продавачка на дрехи си изкарва прехраната 41-годишната осиновителка от Пловдив, арестувана за побой на малко дете. Това каза на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев, предаде репортер на "Марица". Той посочи, че пред лекарите и полицията пловдивчанката казала, че причина за травмите е падане от леглото, но в момента, в който й било повдигнато обвинение, тя отказала да дава каквито и да било обяснения.

"Имаме един важен въпрос за изясняване - какъв е механизмът на причиняване на телесната повреда. Най-вече за травмата на главата, довела до критичното състояние. Постоянно държим връзка с лекарите. Говори се и със социалните, за да се изясни провеждан ли е мониторинг, как е осиновени детето. Разследването продължава със сериозни темпове", каза  зам.-районният прокурор Атанас Илиев. 

Осиновителката живее сама, но се проверява също и версията за намеса на трети човек. 

На брифинг стана ясно, че тъй като майката няма книжка и не шофира, неин съсед й помогнал и я закарал до болницата заедно с детето. 

Досега няма данни назад във времето майката да е имала психични отклонения. "Свидетелите твърдят, че се е грижила перфектно за детето. Този парадокс ни кара да се съмняваме и да се стремим бързо да установим причината за травмите", посочи Грошев. 

Утре се очаква да е готова психиатричната експертиза на осиновителката, а до два дни и медицинската експертиза, която да посочи причините за нараняванията при  малкото момиченце.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?