3906

Пловдивчанин продава фалшиви ваучери за събития, разпечатал ги в книжарница

Полицията арестува пловдивчанин за измама с ваучери за културни събития. До разкриването на случая се стигнало, след като преди около месец и половина от търговско дружество, осъществяващо покупко-продажба на билети за културни събития по електронен път, била засечена смущаваща онлайн заявка на стойност 4100 лева за посещение на музикален концерт с 82 от общо 100 ваучери, закупени в пакет за служителите на една и съща фирма.

След като предварителната информацията е подадена в отдел „Икономическа полиция“ в Пловдив, със случая се ангажирали служители, разследващи престъпления, извършени в или чрез компютърни мрежи и системи.

 

В хода на работата, координирана от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Районната прокуратура, са предприети редица експертни действия и много скоро разследващите влезли в дирите на 29-годишен мъж. От събраните доказателства е изяснено, че след като се сдобил с един от въпросните ваучери, той достигнал до кодовете на останалите от серията. В желанието си да продаде комплекта от 82 билета на черно, извършителят ги разпечатал в книжарница, но намеренията му останали неосъществени след намесата на разследващите.

При задържането мъжът направил пълни самопризнания, посочвайки, че се възползвал от пропуск в сигурността на специализираната онлайн платформа. Работата по документиране на случая продължава.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?