71

Пловдивчанин преби психично болен с кабел, осъдиха го

Пловдивчанин преби с юмруци и кабел психично болен. Екшънът се разиграл на бензиностанция в областта. Психично болният отишъл с велосипеда си на обекта, а малко след това пристигнала кола с мъж и жена. Пловдивчанинът  искал да си купи цигари и това била причината да спрат. Докато е в бензиностанцията, отвън пострадалият загворил жената. Оставил мобилния си телефон на предния капак на колата й и започвал да се шегува с нея. Тя седяла на шофьорската седалка и мълчала, тъй като намирала приказките му за несвързани.

След около пет минути пловдивчанинът излязъл от обекта и видял психично болният да се отдалечава от автомобила. Той разбрал от, че  й е говорил нещо несвързано и тръгнал след него. Хванал изправеното му на стойка колело и го захвърлил встрани, след което отново влязъл в магазина. След 2-3 минути отишъл към пострадалия и двамата се спречкали, започнали да си нанасят удари, като лявата вежда на пловдивчанина се сцепила и от раната потекла кръв.

В това време служител в бензиностанцията, който видял случващото се, излязъл от  обекта и разтървал биещите се. Шофьорката слязла от автомобила си, за да успокои придружаващия я мъж. Той пък влязъл в колата и взел нож, но бензинджията го видял, спрял го,  хванал го за ръката и му казал да се успокои.

След това мъжът и жената си тръгнали, а пострадалият позвънил на тел.112 и съобщил за случилото се. Преди пристигането на служителите на МВР, обаче, пловдивчанинът се върнал на бензиностанцията с друга кола. Държал в ръцете си черен кабел с твърдо гумено покритие и метална сърцевина, дълъг около 60 см. Насочил се към психично болния с думите „Сега ми ела!“. Служителят на бензиностанцията опитал да го спре, но мъжът започнал да налага пострадалия с кабела и му нанесъл няколко удара. Бензинджията натиснал паник бутона в униформата си.

По време на нападението от главата на потърпевшия потекла кръв, като при опитите му да се предпази с дясната си ръка от ударите получил счупвания.  След нападението пловдивчанинът си тръгнал от търговския обект, като взел кабела със себе си, а пострадалият отново телефонирал на спешен номер 112 и съобщил, че нападателят му се върнал и го удрял с палка. Полицаите успели да издирят побойника, който  доброволно предал кабела.  Експертиза доказала, чепострадалият страда от психично заболяване и през годините е бил настаняван в специализирани центрове. 

Районният съд го наказали с условна присъда - 2 години затвор условно, с три години изпитателен срок. Освен това магистратите постановили да плати 6 бона обезщетение. Пловдивчанинът обжалвал, като Окръжният съд изменил присъдата. Намалил обезщетението наполовина - на 3000 лв., като потвърдил останалата част от наложеното наказание. Решението е окончателно. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Гей, да беше!

Гей, да беше!

24.02.2024 | 08:43

Пловдив прекрасен, докато не го замърсихте, постоянни и пришълци!

Отговори
2 0
Еврогеец

Еврогеец

23.02.2024 | 22:17

Запомнете Пловдив столицата на културата!

Отговори
0 0
rtyrty

rtyrty

23.02.2024 | 18:12

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим.--- https://da.gd/menx

Отговори
0 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?