Следвайте ни

Пловдивчанин преби и напсува майка си, тя моли за пощада

viber icon

Грозни сцени са се разиграли между майка и син в Пловдив, научи "Марица" от свои източници. 


Семейството на пловдивчанина се настанило в нейния апартамент, но отношенията им не били розови. Възрастната майка твърди, че е жертва на системен психически и емоционален тормоз от страна на сина си. Той често проявявал агресия без никакъв повод, многократно я заплашвал, удрял и псувал.  В края на юли напрежението стигнало крайната си точка. Кибритлията се ядосал, защото майка му била затворила прозорец в жилището. Това го провокирало да започне да я удря по тялото и лицето, като я псувал и не й разрешавал да говори и стене, докато тя плачела и го молела да престане.  


След този брутален акт възрастната жена се обърнала към съда с молба да бъде защитена от тормоза и насилието. 
 
В първото по делото съдебно заседание агресивният пловдивчанин  твърди, че нито едно от обвиненията не отговаря на истината. 


Внукът на бабата, който също е разпитан, за да се установи истината, казва, че не е забелязал баща му или баба му да са се държали по нехарактерен начин или да е станало нещо извънредно. Споделя,че отношенията между тях са влошени и че се карат за битовизми – най-вече за чистене. Разказва, че баба му е взискателна на тази тема и често прави забележки на всички членове на семейството им, че е мръсно, че не чистят, като се е случвало да му допира парцал до устата, за да онагледи и да му докаже колко е мръсно.


След разпитите на свидетелите, магистратите от Районния съд в Пловдив са преценили, че са налице влошени отношения в семейството, но понеже обитават едно жилище и са от различни поколения, то вижданията им за това как да живеят се различават. "В рамките на нормалното е между тях да възникват спорове и напрежение. Въз основа на изложеното съдът намира, че молбата  за предприемане на мерки за защита срещу домашно насилие е неоснователна", се казва в мотивите на съда. 


Решението на магистратите подлежи на обжалване в 7-дневен срок от връчването му. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?