49
Следвайте ни

Пловдивчанин плаща 10 бона глоба, за да работи в чужбина

viber icon

Пловдивчанин, който живее и работи в чужбина отнесе 10 бона глоба за нарушена карантина, научи "Марица". Решението е взето днес от Районния съд в Пловдив. 

Случката се разиграла през април миналата година. На 14-и мъжът се завърнал в България. Кацнал на летището в София, където с предписание на РЗИ в столицата е поставен под карантина. Посочил е, че ще изкара двуседмичния период на адрес в Пловдив. При проверка на 23 април обаче полицаите не го намират там. 

За извършеното престъпление му е наложено наказание от шест месеца затвор и глоба в размер на 10 000 лв.  Докато тече делото и обжалването на наказанието мъжът е бил с мярка за неотклонение "подписка". Това обаче не му позволявало да се върне в чужбина и да работи. Това била причината да склони глава и да се съгласи на споразумение с прокуратурата - да падне мярката "подписка", да си издейства условно наказание с изпитателен срок от 3 години. Така ще може да напусне България, без да лежи в затвора, но на цената от 10 000 лв., която се съгласил да плати. 

"Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Моля да одобрите споразумението, което подписах доброволно. Моля споразумението да го одобрите при тези параметри, тъй като живея и работя в чужбина и за мен е невъзможно да съдействам за изтърпяване на наказание „Пробация“. Известни са ми последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Не желая делото да се разглежда по общия ред", са били думите на пловдивчанина пред магистратите. Те са одобрили споразумението.  Сега мъжът има седмица време, за да внесе сумата за санкцията. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ник

Ник

24.09.2021 | 17:55

Повече отколкото на мисирки като вас

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?