46

Пловдивчанин падна в тръба, остана заклещен цяла нощ

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево, съобщиха за "Марица" от пожарната служба. 

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство, с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. 

Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ. 

В акцията по спасяването се включили два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Безценна е била помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. Коматево, който пристигнал с багера си и разкопал пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците.

Тръбата била прерязана, спасителите направили гръдна връзка и извадили заклещения мъж. Медиците установили, че по човека има само леки охлузвания. 

Мъжът изказал горещи благодарности на оперативния дежурен по град- гл.инспектор Веселин Брадистилов, огнеборците от Втора служба: Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и на колегите им от сектор СОД- Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Абсолютни мърлячи са строителите

Абсолютни мърлячи са строителите

14.11.2022 | 09:13

В Остромила и целия район преди Коматево се строи от изключително некадърни и неграмотни работници. Те самите работници си рискуват живота всеки ден като не носят предпазни средства и извършват абсолютно забранени и неадекватни действия с оглед на тяхната лична безопасност, та камо ли да мислят за другите. Общината нехае и изобщо не ги глобява за тези нарушения. Нито праща инспекция по труда за проверки. Нека сега този пловдивчанин да съди до дупка мърляческата фирма и общината и сигурно е, че ще спечели. Като друго не става поне това остава.

Отговори
3 0
Мими

Мими

13.11.2022 | 21:34

Мафията така наказва.Няма как да падне в тръба 40 см.

Отговори
0 2
Deutsch

Deutsch

13.11.2022 | 11:29

Да съди до дупка фирмата оставила тръбата необезопасена. Пожарникарите и човека с багера да си сметнат разходите и също да си ги потърсят по съдебен път. Не може тази безотговорност към човешкия живот в България да продължава.

Отговори
23 3
Гошо

Гошо

13.11.2022 | 10:38

А защо тръбата не е цяла? А газта не тече?

Отговори
4 8
Гошко,

Гошко,

13.11.2022 | 12:22

тръбата е била за отводняване , а не за отгазяване........чукча писатель

Отговори
13 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?