49
Следвайте ни

Пловдивчанин отърва глобата за колан - полицаят не помни случая

viber icon

Пловдивчанин се измъкна по терлици, след като днес съдът му отмени глобата за шофиране без колан, научи "Марица". Причината за решението на магистратите е, че полицаят, съставил акта, не помни случая, за разлика от спътничката на шофьора. 

Малко след 21 часа на 11 юли глобеният карал опела си към работното място. С него пътувала и колежка. Полицаи го спират за проверка, тъй като карал без поставен обезопасителен колан. Написали му акт на стойност 50 лв. Шофьорът обжалвал в съда и магистратите отсъдили в негова полза, отменяйки санкцията. 

В съдебната зала полицаят, съставил акта, заявил, че не помни абсолютно нищо и фактически показанията му се явяват липса на такива по същество. Колежката на шофьора пък си спомняла ясно целия случай и е заявила, че през цялото време е бил с колан, като го е свалил едва след като са били спрени за проверка и вече не е управлявал возилото. Пред магистратите тя е изразила недоумение защо въобще е бил съставен акт. Съдът кредитирал показанията й, които са били основа за взетото решение, предвид липсата на полицейски такива. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?