Следвайте ни

Пловдивчанин ограбва наред възрастни хора

viber icon

30-годишен пловдивчанин е ограбил трима възрастни в рамките на две седмици, научи "Марица". 

На 2 септември миналата година е нападнал 94-годишна старица в района на ул. "Младежка". Там той видял две възрастни жени да седят на пейка. Когато жертвата станала, апашът тръгнал след нея и издърпал със сила златно синджирче с висулка, след което избягал. За отнетото бижу получил 30 лева от заложна къща. Това се случило десетина дни след като е бил освободен от затвора, където изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

На 12 септември пък посегнал на 77-годишна пловдивчанка.  Тя се връщала от магазина, носела две торби и несесер. Близо до паркинг на ул. „Захари Стоянов“ мъжът я настигнал. Той издърпал несесера, в който били документите на пострадалата и избягал. След като установил, че в него няма пари, го изхвърлил.

Седмица след това наскоро излезлият от затвора вървял по ул. „Петър Делян“.   При разминаването си с 81-годишен старец той блъснал във него и издърпал от джоба на ризата му портмоне с 250 лева, след което избягал.  Взел парите, а портфейла изхвърлил в контейнер за смет.

Грабителят е осъждан. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.  

Днес е внесен обвинителен акт срещу него, съобщиха за "Марица" от прокуратурата.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?