Следвайте ни

Пловдивчанин към съпругата си: Ще ти изтръгна гръкляна и ще се давиш в кръв

viber icon

Пловдивчанка стана поредната жертва на домашно насилие от страна на своя съпруг. 

Семейната драма продължила дълго, но ескалирала в началото на юни.  Тормозената жена потърсила закрила от съда и в крайна сметка насилникът бил принуден да я остави намира. 

На 8 юни малко след 22 часа жертвата на домашно насилие легнала да спи, след като съпругът ѝ се прибрал. Смяната ѝ на следващия ден започвала в 7 часа сутринта и тя искала да си почине.  Мъжът ѝ обаче нямал намерение да я остави. Взел мобилния й телефон и със заплахи от рода на „ще ти изтръгна гръкляна и ще се давиш в кръв“ се опитал да я принуди да го отключи, за да прочете съобщенията и комуникацията й в социалната мрежа. Тя отказала, след което съпругът й я извлякал за косата от леглото и започнал да й нанася юмручни удари в главата и тялото. Захванал я здраво с ръце и я хапал по ръцете, краката и корема. Свалил долното бельо на съпругата си и се опитал против волята й да осъществи полов акт с нея. След като не успял, й нанесъл още няколко удара и й отправил още заплахи и обиди.

След това зверство, пловдивчанката потърсила защита. В първоинстанционното

Производство пред Районния съд насилникът нито се появил, нито е взел отношение по обвиненията към него. 

Жертвата е представила съдебномедицинско удостоверение с констатации за множество увреждания по главата и тялото, а именно: кръвонасядания зад лявата ушна мида, в дясната слепоочна област, по ръба на долната челюст, свличане на повърхностния слой на епитела по предната част на шията, дъговидни кръвонасядания по корема, както и малки

Охлузвания, множество кръвонасядания по горните и долните крайници. 

По делото е разпитана колежка на пловдивчанката, с която били в много близки приятелски отношения. Тя споделила, че още докато били състудентки й направило впечатление, че приятелката й има синини по ръцете. Попитала я дали имат проблеми със съпруга й, но тя отговорила, че напоследък не са имали. Около месец преди провеждане на съдебното тормозената жена дошла на работа с видими следи от физическо насилие- синини около дясното око и отдясно по брадата, била облякла блуза с дълъг ръкав. Оказало се, че има още множество травми по ръцете, краката и корема. Тогава жертвата казала само, че чашата е преляла, че съпругът й я заплашва с убийство. Била видимо уплашена. Опасявала се, че всеки момент съпругът й може да се появи отнякъде. 

Магистратите са приели, че безспорно пловдивчанката е жертва на домашно насилие и че травмите ѝ няма как да са резултат от самонараняване. 

Районният съд в града под тепетата задължил насилника да напусне жилището и да не се приближава до жената за срок от 14 месеца. Мъжът се жалвал пред магистратите от Окръжния съд, но безуспешно. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

чичо Спас

чичо Спас

17.11.2020 | 18:36

А защо мъжа не е в затвора?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?