1553

Пловдивчанин изгърмя с 1000 лв. за монета, иска Гешев да му ги върне 

Пловдивчанин се прецака жестоко със сребърна монета с лика на цар Фердинанд. Мъжът броил 1000 лв. за реликвата от 1913 г., но се оказало, че вече е унищожена и няма никаква нумизматична стойност. Сега жертвата на измама, както самият той се нарича, е подал жалба до главния прокурор. 

"На 24.03.2022 г. eдно лице, което познавам от известно време ми продаде сребърна монета от два лева от 1913 г. с лика на цар Фердинанд за 1 000 лв., като ми гарантираше, че същата е оригинална. Аз му платих още същия ден цялата сума от 1 000 лв.

След няколко дни изпратих монетата за сертифициране в САЩ, откъдето ми отговориха преди няколко дни, че монетата била чистена с препарати и няма никаква нумизматична стойност. Реално монетата става само за скрап, т. е. монетата в това състояние струва около 5 лв., а не както ми представяше нещата Д. – 1 000 лв. ", обяснява в жалбата си пловдивчанинът. 

След като разбрал, че се е прецакал, той веднага позвънил на продавача. Последвал обаче отказ за връщане на парите и блокиране на телефона. Така се родила идеята за жалба до главния прокурор, с която пловдивчанинът иска да бъде образувано досъдебно производство.

В социалните мрежи продавач и купувач влизат в остър спор с грозни обиди. Търговецът твърди, че монетата е в перфектно състояние и че никой не е карал насила да я взима. Купувачът пък държи на версията, че е измамен. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ха ха ха

ха ха ха

29.07.2022 | 08:27

НА ОЙ ПОЗНАТ МУ НАБУТАХА ЦЯЛ НАБОР ОТ АМЕРИКАНСКИ СРЕБЪРНИ ДОЛАРИ НА УЛ.ИВАН ВАЗОВ ТОЧНО СРЕЩУ СВ.МИНА БОЛНИЦАТА.....ДОКАТО ЧАКА ДА СИ ПРИБЕРЕБОЛЕН ЕДИН ЮНАК МУ ПРЕДЛАГА И ТОЙ КУПУВА НА "сметка " 4 ри класьора с долари..... и вика ако не друго поне е половин кило сребро....а то се оказа една сребърно доларова че.кия....

Отговори
5 0
Голям кеф

Голям кеф

29.07.2022 | 07:18

В нашето село казват кьорав карти не играе!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?