49

Пловдивчани за пребитата Севда: Майка не е способна на такова зверство! Друг е виновен

Случаят с малката Севда предизвика гореща дискусия в социалните мрежи. Спорещите страни си разменят обиди и ревниво защитават тезата си.    

"Майка не е способна на такова зверство спрямо детето си, било то и осиновено. Силно ме съмнява, дори и да е била под афект", смята пловдивчанката Стилияна. Мнозина са убедени, че в историята с момиченцето в кома има замесен трети човек. "Имало е някой друг там и махалата го прикрива. Жената ще мълчи и тя, защото знае какво я чака, ако си отворят устата. В ромската общност жената е заменима вещ и ако не си мълчи, я чака ножът. Не говоря празни приказки - имам известен опит със съсловието", коментира случката пък Николай. 

"Всичко казано и изведено като случайност и нещастен случай противоречи на здравословното състояние на детето. Разкъсан бял дроб не става от едно падане от легло, толкова тежка черепна фрактура също, синини по тялото на детето и човешки ухапвания също. Кажете истината!", ядосва се пловдивчанката Марина. Десетки души се чудят как са позволили детето да бъде осиновено от жена, която живее сама и няма постоянни доходи. "Много се надявам социалните работници съвестно да си вършат работата и да не поверяват децата на изверги, които да ги бият и измъчват. Не са малко примерите в България и по целия свят за зле свършена работа и осиновяване, завършило със смърт или доживотно осакатяване", пише по темата Иванка. 

Не са малко коментарите, според които осиновителката е основният виновник за страданията на детето и заслужава затвор . "Нека да лежи там поне 10 години, за да осмисли, ако може, какво е направила на едно невинно същество. Знам, че ако се случи най-лошото с момиченцето, нищо няма да го върне, но всеки трябва да си носи последствията. И тази жена да я изкарат от всякакви възможни списъци, касаещи осиновяване и подобни", смята Бистра. Мъже пък директно са готови за саморазправа и питат за адреса на жената, за да раздадат правосъдие. 

Всички обаче се молят детето да прояви признаци на живот и да получи още един шанс, този път в по-подходящо семейство. "Дано се оправи и повече да няма този лош късмет по пътя си", пожелават пловдивчани.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?