Следвайте ни

Пловдивчани с номинации за приз по пътна безопасност СПИСЪК

viber icon

Тази вечер в София ще се проведе седмото издание на Годишнита награди за пътна безопасност. Сред номинираните, положили най-много усилия за намаляване на травматизма при ПТП, има и пловдивчани, научи Марица.бг.

Както съобщи пред медията ни още преди Нова година началникът на КАТ-Пловдив, Димитър Димитров, благодарение на усилията на областната дирекция на МВР е намален значително броят на загиналите в катастрофи в града и региона, което се случва за първи път от няколко години насам.

През 2011 г. за първи път в България бе организиран конкурс "Годишни награди за пътна безопасност", на който бяха представени реализираните инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. На всяко следващо издание интересът на участници и публика става все по-голям, а "ББА Пътна безопасност" спечели постоянното партньорство на много хора и институции, ангажирани с безопасността на пътя.

ЕТО СПИСЪКА С ПЛОВДИВСКИТЕ НОМИНАЦИИ

-         “Каменица” АД

Кампания: „Алкохолът е лош шофьор“ - десето издание

-         "Дракон" ООД

Писта "ДРАКОН", с. Калояново: Подготовка и квалификация на състезатели на затворен маршрут, обучение за майсторско и любителско кормуване на автомобили и мотоциклети,състезания и други дейности в сферата на автомобилизма; Поддръжка и стопанисване на съоръжението.

-         Район "Южен",Община Пловдив

Обучение "Безопасно движение на деца": Открити уроци с използване на мултимедии и на създадените детски площадки по безопасност на движението / вкл. мобилни/.

-         ДГ "Дружба" - гр. Асеновград

Кампания: "Сигурни на пътя": Организиране и провеждане поредица от събития, свързани с пътната безопасност и поведението на децата като участници в пътната среда.

-         ДГ "Дъга", гр. Пловдив

Кампания: "Вече съм голям и правилата знам": Организиране и провеждане поредица от събития свързани с пътната безопасност и поведението на децата като участници в пътната среда.

-          ДГ "Слънце", гр. Пловдив

Инициатива: "Образователен кът по БДП": Обособяване на пространство в детската градина, където децата се запознават с особеностите и правилата на пътното движение.

-         ДГ "Ралица", с. Белащица

Кампания: "Добрият светофар": Различни инициативи за формиране на отговорно отношение у децата към въпросите свързани с безопасно движение по пътищата, основни умения за разпознаване и оценка на опасните ситуации в движението по пътя.

-         ДГ "Д-р Едгар Бороу", гр. Пловдив

Кампания: "Да се движим безопасно": Провеждане на различни мероприятия на тема БДП с децата от детската градина, както и анонимна анкета с родители на тема "Познава ли вашето дете правилата за безопасно движение по пътищата?".

-         Студентски съвет към УХТ гр. Пловдив

Кампания: "Празнувай отговорно" 2016-2017 г.: Кампания във връзка с превенция на пътните произшествия със студенти и млади хора,насочена срещу употребата на алкохол, наркотици, скорост и други причини за катастрофи.

-         ОУ "Алеко Константинов", гр. Пловдив

Кампания: "Мир на пътя": Монтиране на: интерактивна учебна площадка по БДП; Паркинг със стойки за велосипеди; Активно използване на виртуалната платформа за обучение по безопасност на движението по пътищата ”На улицата”.

-         Инспектор Ботьо Гиргинов - Пътна полиция, ОД на МВР - Пловдив

Дейност по превенция: Кампании и мероприятия за пътна безопасност, насочени към подрастващи, велосипедисти, пешеходци.

 

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?