49
Следвайте ни

Пловдивчани пропищяха: Бомбардират ни като за световно, подскачаме в леглата

viber icon

Пукот на мощни бомбички и пиратки не дава и миг покой на пловдивчани. Бомбардирането е ден и нощ, а до Нова година има още време, жалват се читатели на "Марица". 

Най-потърпевши са хората от кварталите "Кючук Париж", "Прослав" и "Смирненски". Там пукотевицата започнала още на Бъдни вечер. Тийнейджъри са се заредили с пиротехника и хвърлят бомбички напосоки. 

"Вече не се издържа. Възрастна жена съм. Подскачам в леглото на всеки гръм. То няма сутрин, то няма вечер. Щом сега гърмят толкова, представям си на Нова година каква война ще е", казва 75-годишната Соня, която живее в Кючука.

"Бомбардират като за световно. И то малки деца. Не знам как са се сдобили с бомбички, но е много опасно. Хвърлят по коли, по къщи, по хора, по животни. Много опасна игра, която може да свърши зле", смята 40-годишният Георги от "Прослав".

Пукотевицата в "Смирненски" също е непоносима. 53-годишната Славка се страхува да отиде дори до магазина, за да не хвърлят бомбичка до нея. "Това е безумие. Против съм да се гърми дори на Нова година, ама хайде, тогава е разбираемо. Но седмици преди празника да се трещи целодневно...", коментира гневно тя. 

Състезанието по пукотевица в кварталите продължава. Репортер на "Марица" стана свидетел на война с бомбички. Група деца мятаха пиратки непосредствено до сградата на Комплексния онкологичен център посред бял ден. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Когато да убиеш заспал чифут все е късно

Когато да убиеш заспал чифут все е късно

28.12.2021 | 16:35

На плодотворни драскач чифутски Тони квадратната чифутска глава и на всички чифути пожелавам По най бързия начин да се изнасят към любимата им роднина Израел където цари тишина мир пасти и торти по който да съ пързалят по склоновете на Голанските възвишения и безметежен сън под зоркия поглед на братята Палестинци За ко по хубаво мечтае Тони квадратната чифутска глава и семенцето му чифутско проклето Тук е България чифутино Сега само леглата ви се клатят А за чифутските глави на въжето га започнат да се клатят Ко шъ кажеш бе чифутско мънки

Отговори
2 6
Бай Курти от Куртово Конаре

Бай Курти от Куртово Конаре

28.12.2021 | 15:38

А скоро и като Путин ви почне, за дето се правите на натовси пинчери, не знам!

Отговори
6 7
Шиши

Шиши

28.12.2021 | 15:24

Не само пукотевицата е страшна,димът който се разнася и влиза в жилището е ужасен.

Отговори
8 3
стига лиготии

стига лиготии

28.12.2021 | 15:21

като всяка зима децата хвърлят пиратки. ДА и през деня и през но6та. Никои не е умрял. Не са от наи големите пиратки та да каи6 "стреснаха ме". просто не хвърляите по животни.

Отговори
3 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?