46

Пловдивчани на мушка на нова измама от името на мобилен оператор

От мощна атака на електронните пощи се оплакаха пловдивчани пред "Марица". По думите им, в рамките само на два дни са получили по общо четири имейла от името на мобилния оператор А1, в които се твърди, че ще им бъде направен финансов подарък за лоялност. Ето и пълния текст:

"Уважаеми клиенти!
Решихме да изпратим малък подарък (304.49) лв. на всички наши клиенти за тяхната лоялност към нашата програма. Просто следвайте трите стъпки, след като щракнете върху "Потвърдете сега“ и ние ще обработим за доставка на вашия подарък веднага
Ще получите друга поща в рамките на 24 часа, след като вашият подарък бъде изпратен.

Сърдечно екип на A1 Gifts" 

Въпросните писма са измама и целят единствено кражба на лични данни. Ако някой се подлъже и кликне на "Потвърдете сега", то веднага бива пренасочен към микросайт, който ще изисква всякакви данни, включително ЕГН и номер на банкова сметка, по която уж да се преведе "подаръка". Подобни фишинг измами не са новост, но пък сценариите на хакерите са все по-новаторски. 

Специалистите съветват подобни мейли да се трият и да не се отварят. В случай, че сте кликнали, следва по най-бързия начин да смените паролите си, особено на онлайн банкиране и електронна поща. 

Съвсем наскоро електронните пощи на пловдивчани бяха атакувани от мейли с "призовки" от името на полицията. 

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 9 оценки
3.9/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дидо

Дидо

11.03.2023 | 02:59

че то от ОББ идват постоянно фишинг съобщения, нищо ново! И когато им кажеш да вземат мерки, понеже има възрастни хора, които се хващат, те ти отговарят : "Благодарим за сигнала" и всичко си продължава по старому! Да е. а и скапаната държава!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?