2374
Следвайте ни

Пловдив - първенец по катастрофи в областта, най-много жертви в Карловско

viber icon

Град Пловдив е първенец по брой катастрофи в цялата област. Това сочат данните на МВР за тежки катастрофи, брой на загинали и ранени в тях, разпределени по общини, в периода от началото на януари до края на юли. 

Според статистиката най-много са загиналите по пътищата в Карловско - петима, след това на територията на общините Марица, Асеновград и Родопи - по четирима. Двойно по-малко са жертвите при катастрофи в община Стамболийски - две. Най-малко са загиналите в Сопот и Пловдив - по една жертва, а сухи от жертви се пазят всички останали общини, сочат данните до края на юли. 

Най-много катастрофи и съответно ранени пък са регистрирани на територията на град Пловдив - 198 мелета и 224 ранени, след което в общините Асеновград - 35 катастрофи с 34 ранени, Карлово - 25 катастрофи с 31 ранени, и Родопи - 22 катастрофи с 29 ранени. С най-малко пътнотранспортни произшествия и ранени са общините Лъки, Брезово и Перущица. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?