Следвайте ни

Пияница налетя на полицаи до автомивка „Марица“

viber icon

Пиян и агресивен пловдивчанин се озова в центъра на неприятна случка в района на автомивка „Марица“. 

Екшънът се разиграл на бул. „Марица“ 28. Там между агресивния мъж и друг пловдивчанин възникнал спор, който прераснал в сбиване. Очевидци подали сигнал до полицията и на място пристигнали двама униформени.

На място те установили двамата участници в мелето. При вида им, пияният започнал да сипе грозни обиди към полицейските служители. Дори се опитал да нанесе удар с дясната ръка в областта на лицето на единия униформен. 

Съставили му акт и го задържали. Биячът си признал всичко, но не дал подробни обяснения.

При определяне на наказанието, Районният съд взел предвид смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства. Към смекчаващите вината обстоятелства отчели извършените самопризнания на побойника, самокритичност и изказано съжаление за извършеното. Така му е наложена по-леката от предвидените в Указа за борба с дребното хулиганство санкции, а именно глобата, тъй като задържането в структурно звено на МВР би било прекомерно тежка санкция за подобно нарушение.

Ето защо, съдът наложи глоба на пловдивчанина в минимален размер - 100 лева. Размерът на наложеното наказание е съобразен и с имотното състояние на нарушителя, който заявил, че е безработен и живее при приятели.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?