Следвайте ни

Пияната учителка в съда навръх Трифон Зарезан: Какво толкова съм направила!

viber icon

Учителката от Хисаря Тонка Драгиева, която беше заловена да шофира пияна на път за работа,  не изглеждаше много разкаяна на току що започналото заседание в Районния съд в Пловдив.

"Какво толкова съм извършила, че ме снимате? Какъв е този медиен интерес към мен", нахока репортерите преподавателката. Да я подкрепят бяха дошли няколко нейни колеги от основно училище „Климент Охридски" в Хисаря, където тя работи от 7 години. 

 

Днешното заседание се случи навръх Трифон Зарезан и вероятно учителката ще може да то отпразнува с условната присъда, за която се очаква нейният адвокат да се споразумее с прокуратурата. .

По-рано Драгиева заяви, че случилото се е голяма грешка. Заради нея обаче тя може да получи освен дисциплинарно уволнение  и лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Прокурорът по делото обаче поиска 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок, 200 лева глоба и отнемане на шофьорската и книжка за година.

44-годишната преподавателка по физическо възпитание беше заловена да шофира пияна с 1,85 промила алкохол в кръвта на 12 февруари.  Тя се черпела с бяло вино с приятелки до 4 сутринта, дремнала малко, а след това се качила на колата и тръгнала за работа.

Другото й прегрешение е, че шофьорската й книжка е била с изтекъл срок.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?