Следвайте ни

Пияната учителка се отърва с условна присъда, напуска училището

viber icon

Заловената да шофира пияна учителка от Хисаря Тонка Драгиева се отърва с условна присъда. На днешното заседание в Районния съд в Пловдив тя постигна споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от съда. 

Заради това, че е карала с 1,85 промила алкохол в кръвта тя беше осъдена една година условно с 3  години изпитателен срок. Също така Драгиева трябва да плати 200 лв. глоба и една година няма право да шофира.

Преподавателката се появи издокарана в червена рокля в съдебната зала и в началото се сопна на журналистите, че не разбира какво толкова е направила. 

След като чу присъдата, тя заяви, че случилото се е едно недоразумение, но е разочарована как не е получила подкрепа. Затова и напуска училището, където беше преподавател по физическо, и вече ще се препитава като кинезитерапевт.

Ако не беше напуснала сама, Драгиева щеше да бъде уволнена дисциплинарно, за което увери вчера самият просветен министър Красимир Вълчев.

Според учителката случката от 12 февруари е прецедент. „Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, увери Драгиева.

Освен че е шофирала  на градус, 44-годишната учителка е била  с изтекла шофьорска книжка от лятото Тя е разпивала до 4 часа сутринта с приятелки, с които се черпели с бяло вино, а след това е спала два часа и е отишла на работа, стана ясно от нейните признания.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мазна физиономия

19.02.2020 | 10:16

Тази добре,че сама се усети и се маха.Не е достойна да упражнява учителска професия.А и като шофьор е напълно безотговорна,след като си позволява да кара без книжка и пияна,заляна..Ще си преосмисли приоритетите..като кинезитерапевт ще е по-айляк,ще оправя дядовците и бабите в Хисаря..бол клиенти..Тази не е за отговорна работа,а и неприятно впечатление прави нахалството й,че не осмисля какво толкова?е направила...елементарна...

Отговори
0 0

Хахо

14.02.2020 | 16:39

Защо не показахте лицата и имената на корумпитаните чнегета,откраднали фиша на старицата или онзи който обра казиното,а давате името и лицето на една учителка?Май ви е страх?

Отговори
1 0

Димитрова

14.02.2020 | 14:09

И все пак, не трябва да й се позволява да упражнява повече учителската си професия. Коя е гаранцията,че няма да отиде пак подпйнала на работа.т

Отговори
0 0

Петров

14.02.2020 | 13:19

Защо да се е "отървала"?! Що за израз?! Жената въпреки, че е била под въздействие на остатъчен алкохол, не е извършила ПТП а е спряна за рутинна проверка.Изтеклата и книжка е административно нарушение.Вие какво очаквахте да е наказанието-затвор или направо бесило?!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?