Следвайте ни

Пиян шофьор убиец си издейства по-малка присъда

viber icon

Пиян шофьор, причинил смърт и средна телесна повреда при катастрофа  край Пловдив, си издейства по-малка присъда. 31-годишният Д.Т. ще лежи зад решетките 4 години и 8 месеца, след като първоначалното наказание от 7 години беше намалено с 1/3.

Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия Д. Т. наказание лишаване от свобода в размер на 7 години, което редуцира с една трета на основание  чл. 58а от НК  и наложи наказание в размер  на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. 

Със същата присъда подсъдимият Д. Т. е лишен от право да управлява МПС за срок от 7 години и 6 месеца, считано от влизането на присъдата в сила.

Съдът призна Д. Т. за виновен в това, че на 28 октомври 2018 г. на пътя Пловдив – Хасково, в близост до с. Бяла река, при управление на лек автомобил „Пежо 307 СВ“, е нарушил правилата за движение по пътищата, като се е движил в  лентата за насрещно движение, и по непредпазливост е причинил смъртта на 48-годишния Я.З. и средна телесна повреда на сина му Д. Д.. Деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 3,42 промила, установена по надлежния ред с протокол за химическа.

Делото беше решено по реда на съкратеното съдебно следствие, след като на днешното заседание  подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

 Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?