46

Пиян шофьор сгафи в Гърция и остана без книжка, измами полицията в Пловдив

Хванаха ме да карам пиян и ми взеха книжката. Ами сега? Пловдивчанин намери много просто решение на проблема, който са му създали гръцките власти. 

Осъденият е родом от Пловдив, но от 20 години живее и работи в Гърция като шофьор на товарен автомобил. Един ден на националния път Аргос – Навплио, той бил спрян за рутинна проверка, при която обаче дежурните униформени установили, че нарушителят кара след употреба на алкохол. Съставили му акт и още на място отнели свидетелството му за управление за срок от 6 месеца. 

Месец след провинението си, той отишъл в сградата на „Пътна полиция“ и казал, че е загубил шофьорската си книжка, попълнил декларация и помолил да му бъде преиздадена. 

Всичко вървяло по мед и масло има-няма един месец, когато в сектор „Пътна полиция“ било получено писмо, уличаващо „безупречния“ му план. След бърза проверка наяве излязло стореното от пияния шофьор и бързо му било повдигнато обвинение. 

Злосторникът признал вината си искрено се разкаял за стореното, а чистото му съдебно миналото и бързите самопризнания подействали в негова полза.

Осъденият бил освободен от наказателна отговорност, като му наложили само административно наказание. Той е длъжен да заплати глоба в размер на 1000 лв. и разноските по делото, равняващи се на 120 лв.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?